Semasa

Pilu, Rem4ja 13 Tahun Maut J4tuh Dari Ap4rtment Tingk4t Lima.

SEREMBAN : Lul.uh hati se0rang bapa apabila meny.edari bunyi kuat 0bjek jat.uh yang didengari rupanya anak perempuannya sendiri yang diperc.ayai terj.atuh dari Apartment Taman Bukit Inai, Nilai malam tadi sebelum disa.hkan menin.ggal dunia.

Rusazuan Azmi, 33, bapa saudara kepada ma.ngsa remaja perempuan berusia 13 tahun berkata, ketika kejad.ian dia baru sahaja tiba di rumahnya di bl0k berseb.elahan sebelum dihub.ungi abangnya Rusazli Azmi, 40-an kira-kira jam 9.30 malam.

“Abang saya memakl.umkan anaknya terj.atuh sebelum saya berg.egas ke kawasan bl0k apartmentnya. Ketika tiba anak saudara saya masih lagi berg.erak dan seperti men.ahan kesa.kitan.

“Saya meny.angka dia mungkin hanya terj.atuh dari tempat rendah kerana tiada sebarang pendar.ahan sebelum mengh.ubungi talian kecem.asan,” katanya ketika dite.mui Jabatan Perub.atan For.ensik H0spital Tuanku Jaafar (HTJ), di sini.

Rusazuan berkata, ketika kejad.ian, abangnya sedang mencari remaja berken.aan di kawasan sekitar apart.ment selepas diperc.ayai keluar dari rumah sebelum terd.engar 0bjek terj.atuh.

“Daripada apa yang diceri.takan abang, anaknya keluar ketika dia sedang berniaga lalu kel.uar semula untuk mencari arwh. Secara tiba-tiba abang mend.engar bunyi 0bjek jat.uh sebelum mendapati arwh sudah terb.aring di lantai.

“Tiada sesiapa yang nampak arwh terj.atuh dari tingkat berapa. Bagaimanapun, selepas membuat pemerik.saan, saya mene.mui selipar dan telef0n bimbitnya di bumbung apartment berha.mpiran tangki air setin.ggi kira-kira 12 meter,” katanya.

Rusazuan berkata, remaja berken.aan tidak menunj.ukkan sebarang perub.ahan sebelum kejad.ian, malah tidak memp.unyai mas.alah dengan ibu bapanya dan meminta prang ramai supaya tidak membuat kesimp. ulan sendiri berh. ubung kejad.ian.

Sementara itu, Ketua Pplis Daerah Nilai, Superint.endan Mohd Fazley Ab Rahman berkata, pihaknya menges.ahkan menerima lap0ran berh.ubung kejad.ian dan sias.atan masih dijal.ankan.

“Setakat ini k.es diklasif.ikasikan sebagai m.ati meng.ejut (SDR),” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Sumber : fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *