Semasa

Hasr4t Nak Pakai Baju Dan K0piah Dibeli Ayah Tidak Kes4mpaian, Pelaj4r M4ut Kem4langan.

SETIU : Se0rang pel.ajar tahfiz sempat berh.ubung dengan bapanya sebelum m.aut dalam kemal.angan di Kilol0meter 44, Jalan Merang di sini, hari ini.

Dalam kejad.ian kira-kira pukul 3.20 petang itu, ma.ngsa, Muhammad Alif Azahari, 17, dari Kampung Tok Jiring, Kuala Nerus menin.ggal dun.ia di l0kasi kejad.ian.

Kemal.angan itu dikat.akan berlaku apabila mot0sikal ditun.ggang ma.ngsa berg.esel dengan motpsikal rakannya, Muhammad Safwan Mohd. Sobri Suwin, 17, yang cuba mengelak luba.ng.

Bapanya, Azahari Abdullah, 55, berkata, kira-kira 30 minit seb.elum kejad.ian dia sempat mengh.ubungi anaknya bagi bertan.yakan l0kasi ma.ngsa yang keluar mandi-manda bersama rakan di Hutan Lipur Lata Payung di sini.

“Ma.ngsa member.itahu dia dalam perjal.anan pula.ng selepas selesai menu.naikan s0lat Jumaat.

“Anak saya dijad.ualkan pul.ang ke tahfiznya di Ajil, Hulu Terengganu, es0k dan semalam kami sekeluarga se.mpat kel.uar membeli bara.ngan keperl.uan seperti jubah serta k0piah,” katanya ketika dite.mui di l0kasi kejad.ian.

M.ayat Muhammad Alif dibawa ke H0spital Setiu untuk tind.akan la.njut dan rakannya yang ced.era ringan turut dih.antar ke h0spital sama.

Sementara itu, Ketua P0lis Daerah, Deputi Superint.enden Affandi Hussin ketika dihub.ungi menges.ahkan kejad.ian itu.

Sumber : fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *