Semasa

Al-Fatihah, Pes4ra P0Iis MenlnggaI Duni4 2 Jam Sel3pas Kereta Terb4bas Di Bahu Jal4n.

KUALA NERUS : Se0rang pes.ara p0Iis menin.ggaI du.nia kira-kira dua jam selepas kereta dipandunya terba.bas berha.mpiran h0spital pengajar Unive.rsiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA), Jalan G0ng Badak di sini kira-kira jam 10.20 pagi Isnin.

M4ngsa, Mohd Anuai Yusoh, 66, menghe.mbuskan n4fas tera.khir ketika menerima r4watan di H0spital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) di sini pada jam 12.46 tengah hari.

Ketua Jab.atan Sias.atan dan Penguatku.asaan Trafik (JSPT) Terengganu, Superint.endan Ismail Man berkata, ketika kejad.ian, kereta jenis Per0dua Myvi dipandu m4ngsa dari arah lampu isy.arat UniSZA menghaIa ke Kampung P0k Tuyu.

“Tiba di l0kasi kejad.ian, m4ngsa diperc.ayai meIa.nggar tia.ng papan tanda sebelah kiri jaIan menyeb.abkan kender.aannya berpu.sing sebeIum terIa.nggar k0tak lampu Tenaga Nasi0nal Berhad (TNB) yang berada di kiri ba.hu jalan.

“lnsi.den menyeb.abkan kender.aan dipa.ndu m4ngsa mengaI.ami beberapa ker0sakan,” katanya ketika dihubungi Slnar Harlan pada Isnin.

Ismail berkata, m4ngsa yang beral.amat di Kampung G0ng Datuk, Me.ngabang Telip0t di sini dikej.arkan ke h0spital 0leh pasu.kan perub.atan yang tiba di l0kasi kejad.ian.

Menurutnya, set.akat ini pu.nca kema.tian m4ngsa masih dalam sias.atan.

“Be.dah sia.sat akan dijaI.ankan seIepas keput.usan uji.an caIi.tan C0vld-19 ke atas m4ngsa diper0leh,” katanya.

Salam tkziah. Sem0ga keluarganya tab.ah. Al fatihah

Sumber : sin4r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *