Keluarga

Aklbat Kecuaian Pemandu Van, 2 Beradik Yatlm Piatu Dalam Sekelip Mata.

Kajang : Kecua.ian ketika mem.andu diperc.ayai pu.nca berla.kunya kemaI.angan di Jalan Saujana Impian dekat hadapan sebuah pasar raya di sini, hari ini yang menyeb.abkan suami isteri m.aut dan dua anak mereka ced.era.

Ketua P0Iis Daerah Kajang, Asisten K0misi0ner Mohd Zaid Hassan berkata, suami isteri berusia 42 dan 40 tahun itu menin.ggaI du.nia di tempat keja.dian manakala, dua anak mereka dira.wat di H0spital Kajang.

“Sias.atan awal mend.apati kemaI.angan berp.unca daripada kecu.aian pema.ndu van berusia 28 tahun dari arah Semenyih menghala Kuala Lumpur, yang hiIa.ng kawaIan dan melan.ggar pembahagi jalan, sebelum masuk ke laluan bertent.angan.

“Kenderaan itu kemudian bertem.bung dengan Per0dua Bezza dinaiki empat sekeluarga yang menyeb.abkan pema.ndu dan penu.mpang hadapan menin.ggaI du.nia di l0kasi, manakala dua penu.mpang belakang cede.ra,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Mohd Zaid berkata, pem.andu van terb.abit yang tidak cede.ra dibawa ke Ibu Pejabat P0lis Daerah (lPD) Kajang untuk tind.akan lanjut.

Katanya, ke.s disia.sat mengi.kut sek.syen 41 (1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987 dan orang ramai yang menya.ksikan keja.dian diminta tampiI bagi memb.antu sias.atan.

Difahamkan, anak ma.ngsa yang berusia tujuh dan 14 tahun cede.ra pa.rah.

Salam tkziah. Semoga r0h kedua duanya dicucu.ri rahmat Allah. Al Fatihah

Klick Video Disisni :

Sumber : hm, eman ida / db0ngkar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *