Semasa

Suami Disyaki Membunvh lsteri Pertama Kerana Aplikasi Tlkt0k.

PETALING JAYA : Gara-gara cemb.uru apabila madunya bermain aplik.asi TikT0k, seorang wanita akhirnya ma.ti diperc.ayai selepas berga.duh dengan suaminya sendiri.

Keja.dian berl.aku jam 7.03 pagi di kawasan Flat Pelangi Damansara di sini pada Selasa lalu.

Ketua PoIis Daerah Petaling Jaya, Asisten K0misi0ner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, pada mulanya pihaknya menerima satu pan.ggilan daripada orang awam memak.lumkan se0rang wanita wa.rga asi.ng berusia sekitar 40 tahun dite.mui ma.ti di sebuah rumah di flat berkenaan.

Ha.sil sias.atan p0Iis mene.mui ke.san Ieb.am di bahagian tu.buh ba.dan ma.ngsa dan dibawa ke Pu.sat Perub.atan Universiti Malaya untuk pr0ses be.dah sia.sat.

“Tind.akan pantas p0lis berikutan keja.dian itu berjaya membuahkan hasil apabila terta.ngkapnya sus.pek utama keja.dian itu jam 3.10 petang pada hari yang sama di sebuah tapak pembinaan di kawasan Stadium Merdeka.

“Sus.pek se0rang lelaki berusia 29 tahun dan merupakan suami kepada ma.ngsa yang ma.ti. P0Iis berjaya mera.mpas dua buah telefon bimbit jenama Oppo yang mana saIah satunya adalah milik ma.ngsa, sebuah beg galas jenama Sport yang menga.ndungi wang tunai RM200, dua utas jam tangan jenama SKMEI, sebuah power bank dan serangkai kunci,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Tambah Nik Ezanee, susulan tangk.apan sus.pek utama itu, poIis pada hari yang sama jam 6.20 petang mena.han se0rang lagi sus.pek bagi membantu sias.atan ke.s kema.tian itu.

Menurut Nik Ezanee, sus.pek kedua merupakan seorang wanita wa.rga asi.ng berusia 45 tahun dita.han di sebuah tapak pembinaan di Taman Klang Utama.

Semasa s0al sia.sat, wanita itu meng.aku isteri kedua kepada sus.pek.

Menerusi tangk.apan itu ujarnya, p0Iis berjaya meramp.as telefon bimbit jenama Redmi, seutas rantai emas dan sepasang anting-anting emas,sebuah beg pinggang jenama DX Team yang menga.ndungi wang tunai RM728 dan serangkai kunci dari sus.pek kedua.

“S0al sia.sat lanjut p0Iis ke atas sus.pek utama lelaki itu menga.kui dia telah berga.duh dengan ma.ngsa iaitu isteri pertamanya kira-kira jam 10 malam Isnin lalu.

“Ma.ngsa melihat suaminya membuat vide0 Tik T0k bersama sus.pek kedua (isteri kedua) sebelum terce.tus perga.duhan sesama mereka yang kemudian menyeb.abkan sus.pek menu.mbuk dan mena.mpar ma.ngsa beberapa kali sehingga ma.ngsa tidak berg.erak lagi.

“Seterusnya sus.pek membiarkan ma.ngsa bersendi.rian dan terus keluar menin.ggaIkan rumah menuju ke Klang,” kata Nik Ezanee.

Kedua-dua pasangan suami isteri itu dire.man selama enam hari bermula hari ini dan disi.asat di bawah Sek.syen 302 Kanun Kesek.saan kerana membu.nuh.

 

Sumber : MG / db0ngk4r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *