Keluarga

Memilukan, Tiga Beranak M4ut SUV Bert3mbung Dengan Sebuah Bas.

Tiga beranak ma.ut selepas kenderaan utiliti sukan (SUV) dinaiki mereka berte.mbung dengan sebuah bas dalam kemaIa.ngan di Kil0meter 25, Jalan Paka-Bandar Al Muktaffi Billah Shah, di sini, hari ini.

Dalam kemaIa.ngan kira-kira 3.10 petang, ma.ngsa Mohd Zuki Yusof, 44 , bersama isterinya, Nur Farraheeda Ali Khan, 41, m.aut serta-mereta di tempat keja.dian, manakala anak mereka Nasyeen Umayrai, 10, dis.ahkan menin.ggaI du.nia ketika dira.wat di Kli.nik Kesih.atan Ketengah Jaya, kira-kira 6.20 petang.

Se0rang lagi anak pasangan berkenaan, Damia Irdina, 13, pa.rah dan kini mene.rima raw.atan di H0spital Dungun.

Mohd Zuki adalah Guru Besar Sek0lah Kebangsaan Ketengah Jaya 2, manakala isterinya pula Pemb.antu Tadbir di Lemb.aga Kema.juan Terengganu Tengah (Ketengah).

Keja.dian diperc.ayai berl.aku ketika keluarga terb.abit dalam perjal.anan pulang ke rumah mereka di Taman Bakti AMBS selepas membeli barangan dapur di Bandar Paka.

Ketua BaIai B0mba dan PenyeI.amat (BBP) Bandar AMBS Zul Husni Abdul Rahman berkata, pih.aknya mene.rima pan.ggilan kece.masan kira-kira 3.14 petang sebelum enam angg0ta bersama sebuah jent.era dih.antar ke l0kasi keja.dian.

Menurutnya, sebaik tiba didapati kedua-dua anak ma.ngsa sudah dikel.uarkan 0rang ramai.

“Pem.andu dan penu.mpang depan kenderaan itu terse.pit di tempat duduk, dan pihak kami menga.mbil masa selama 15 minit sebelum berjaya mengel.uarkannya.

“Kedua-dua pasangan itu dis.ahkan menin.ggaI du.nia di l0kasi, dan ma.yat mereka kemu.dian dise.rahkan kepada pihak p0Iis untuk tind.akan la.njut,” katanya.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Dungun Superint.endan Baharudin Abdullah ketika dihub.ungi menges.ahkan mene.rima Iap0ran berhub.ung keja.dian dan k.es disi.asat mengikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987.

Salam tkziah,sem0ga r0h mereka ditempatkan bersama 0rang yang s0leh. Al Fatihah.

Sumber: hm / cm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *