Semasa

Reb4h Dalam Surau, Lelaki Menlnggal Dunia Ketlka Menunaikan S0lat Subuh Berjemaah.

KLUANG : Seorang lelaki menin.ggal du.nia ketika menunaikan s0lat Subuh berjemaah di Surau Raudhatul Firdaus, Taman Kerjasama, Kluang awal pagi tadi.

Berita yang dik0ngsi oleh se0rang pengguna Faceb00k bernama Muhd Abd Rahman memberitahu lelaki dikenali Jalaludin Borhan dikatakan baharu sahaja bangun dari sujud untuk mem0h0n petunjuk daripada ALLAH SWT kerana menga.lami sa.kit di da.da sebelum terse.mbam.

Muhd yang menjadi sa.ksi peme.rgian lelaki itu berkata ketika keja.dian Allahy.arham tidak menunjukkan tan.da-tan.da pe.lik dan datang menunaikan s0lat di surau seperti kebiasaannya.

“Sedang azan ar.wah masuk ke dalam surau. Bersa.ndar ke dinding selepas s0lat sunat. Menanti iqamah. Arw.ah menyapa “Ustaz, sini sini sebelah saya. Apa apa jadi senang“ Ketawa kecil kami.

“Selepas s0lat, berzikir, sedang berzikir urut da.da. Arw.ah sujud utk mohon keku.atan dari ALLAH SWT. Bangun dari sujud, urut da.da kembali dan reb.ah. Saya terke.jut, melihat wajah arw.ah kita faham.

“Saya mengucap syahadah di telin.ganya dan ayat tera.khir dari arw.ah. ALLAH! dan beliau pergi menin.ggalkan kita. Satu penyak.sian dan penga.khiran yang kita semua cemburui,” ciapnya di Faceb00k.

Dalam pada itu, perk0ngsian Muhd kini meraih 1,100 tanda se.dih.

“Lepas abam, se0rang lagi insan yang baik telah pergi menin.ggalkan kita semua. Aku sangat cemburu melihat orang yang menin.ggal du.nia di dalam s0lat. Semoga arw.ah ditempatkan di kalangan 0rang beriman,” tulis Abdullah Jantan di Faceb00k.

Noorazilah Sulam pula memberitahu “al-Fatihah buat arw.ah. Semoga ALLAH tempatkan mereka bersama para s0lihin. Buat kak Maimunah Juraimi dan keluarga kami ucapkan tak.ziah dan semoga tabah dgn ketetapanNya.”

Sumber : fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *