Semasa

Lelaki M4ut Langg4r Lembu Sebelum Diseret Sejauh 60meter.

Kota Tinggi : Seorang penun.ggang mot0sikal ma.ut selepas terIan.ggar Iembu sebelum terse.ret kereta sejauh 60 meter keja.dian di Jalan Utama Felda Semenchu di sini, malam tadi.

Ketua P0Iis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Hussin Zamora berkata, Mazrul Hakimi Miskan, 23, dari Felda Air Tawar 4 cede.ra pa.rah di kep.aIa dan menin.ggaI du.nia di tempat keja.dian dalam keja.dian kira-kira jam 8.45 malam itu.

Katanya, kemaI.angan diperc.ayai berl.aku apabila penun.ggang motosikal Yamaha 135 LC itu dalam perjalanan dari Jalan Sungai Rengit-Kota Tinggi menghala masuk ke Felda Semenchu.

“Ketika melep.asi kira-kira dua kilometer dari simpa.ng masuk jalan utama Felda Semenchu, mngsa terIa.nggar seek0r Iembu yang tiba-tiba meli.ntas jalan.

“Ma.ngsa kemudiannya terj.atuh dan terb.aring di atas jalan lorong bersebelahan dan motosikal pula terba.bas ke bahu jalan.

“Sebuah kereta Proton Wira dipa.ndu remaja 19 tahun dari arah berten.tangan ti.dak perasan ma.ngsa yang terb.aring kerana keadaan jalan geIap tanpa lampu lalu meIan.ggar dan ma.ngsa terse.ret sejauh 60 meter,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Hussin berkata, aki.bat keja.dian itu penun.ggang motosikal mau.t di lokasi manakala pemandu kereta tidak menga.lami sebarang kecede.raan.

Katanya, ma.yat dibawa ke H0spital Kota Tinggi untuk tin.dakan lanjut dan ke$ disi.asat mengikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987.

Salam tkziah diucapakan.sem0ga r0hnya ditempatkan bersama orang2 yang soleh.Al Fatihah.

Sumber: hm / dbongkar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *