Semasa

Pilu, Juruteknlk M4ut Dalam Kemal4ngan Tr4gis Membabitkan empat buah kenderaan.

DUNGUN : Seorang pekerja pr0jek Petr0nas di Kemaman m.aut dalam kemal.angan memb.abitkan empat buah kenderaan di Kilometer 90, Jalan Kuala Terengganu-Kuantan berha.mpiran Logi Air Hitam di sini pada Khamis.

Dalam keja.dian kira-kira jam 7.15 pagi itu, ma.ngsa, Muhammad Firdaus Ali dari Dungun yang mema.ndu kereta jenis Prot0n Wira bersendirian dis.ahkan menin.ggal dunia di l0kasi keja.dian.

Ketua Polis Daerah Dungun, Superintendan Baharudin Abdullah berkata, nah.as yang meng0rbankan ma.ngsa berusia 22 tahun itu turut meli.batkan kereta jenis Proton Persona, sebuah motosikal jenis SM Sport dan sebuah lori jenis Hino.

Katanya, sias.atan awal mend.apati, pu.nca kemal.angan berl.aku apabila ma.ngsa yang memandu dari arah Kuala Terengganu menghala ke Kuantan cuba memot0ng kenderaan di hadapannya sebelum berte.mbung sebuah lori yang datang dari arah bertent.angan.

“Aki.bat pertembu.ngan ini, ma.ngsa menin.ggal dunia di tempat keja.dian aki.bat kecede.raan pa.rah pada kep.ala.

“Ma.yat ma.ngsa kemudian dibawa ke H0spital Dungun di sini untuk pr0ses be.dah sia.sat,” katanya ketika dihubungi Slnar Harlan pada Khamis.

Menurutnya, dalam masa sama, motosikal dan kereta Proton Persona yang berada di bahagian belakang lori berkenaan ga.gal menge.lak lalu melan.ggar l0ri tersebut.

Bagaimanapun, katanya, pemandu lori bersama kelindannya serta seorang wanita berusia 40 tahun yang menun.ggang motosikal hanya menga.lami kecede.raan ringan dan dihantar ke h0spital sama untuk mendap.atkan raw.atan susulan.

“Pemandu Proton Persona yang merupakan lelaki berusia 30 tahun ti.dak menga.lami sebarang kecede.raan,” katanya.

Jelas Baharudin, ke.s itu disia.sat mengikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987.

Sumber : hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *