Hiburan

Bapa Penyampai Radi0 H0tfm AG Azmeer Menlnggal Dunia Kerana C0vld19.

KUALA LUMPUR : Bapa penyampai radi0 H0t FM, AG Azmeer iaitu Selamat Ipan menin.ggal du.nia ketika tidur, kira-kira jam tiga pagi tadi aki.bat c0vld-19.

AG Azmeer atau nama sebenar, Muhammad Azmir Selamat memberitahu, arw.ah yang baru menyambut hari lahir ke-76 pada 2 Februari lalu, menghe.mbuskan na.fas tera.khir kediamannya di Johor Bahru, Johor.

“Saya dapat tahu arw.ah bapa p0sitif c0vld-19, semalam. Keluarga bawa arw.ah ke klinik untuk pemeri.ksaan lanjut.

“Petang semalam saya masih berpeluang membuat panggilan vide0 dengan arw.ah untuk mengambil tahu perkemb.angan kesih.atannya.

“Ketika itu, arw.ah tampak si.hat seperti tiada apa-apa yang mencuri.gakan. Pagi tadi, saya dike.jutkan panggilan dari kampung, bapa sudah tiada,” katanya kepada bh 0nline.

Paling menye.dihkan, AG tidak sangka ulang tahun kela.hiran arw.ah awal bulan ini, menjadi sambutan tera.khir buatnya.

“Ketika itu, saya, isteri dan lima anak pulang ke Johor Bahru untuk meraikan hari lahir ayah.

“Isteri saya sempat memasak juadah kegemarannya, kuah dal,” katanya.

Allahyarham Selamat Ipan yang dikenali sebagai Haji Selamat JPJ ketika berkhidmat dengan JPJ Johor, dahulu, pergi dalam tidur di kediamannya di Johor Bahru, kira-kira jam 3 pagi tadi. Foto IG AG Azmeer
Allahya.rham Selamat Ipan yang dikenali sebagai Haji Selamat JPJ ketika berkhidmat dengan JPJ Johor, dahulu, pergi dalam tidur di kediamannya di Johor Bahru, kira-kira jam 3 pagi tadi. Foto IG AG Azmeer

AG Azmeer berkata, arw.ah bapanya adalah bekas Timbalan Pengarah, Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Johor.

“Arw.ah sangat mesra, peramah, baik dan disenangi orang.

“Kalau sebut nama Haji Selamat JPJ mesti orang tahu,” katanya yang masih menunggu butiran urusan pengebu.mian ar.wah bapanya.

Allahy.arham Selamat menin.ggalkan seorang balu, dua anak dan tujuh cucu.

Terdahulu, AG memak.lumkan perkara itu menerusi kiriman mesej.

“Assalamualaikum, dukacita dimak.lumkan, ayahanda saya, Haji Selamat Ipan telah kembali ke rahmatullah sebentar tadi jam 3 pagi. Moga roh Allahya.rham ayahanda saya dicuc.uri rahmat dan ditempatkan bersama kekasih Allah. Al Fatihah,” katanya.

Sumber : bh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *