Hiburan

Khabar Hiba , Nenek Kepada Peny4nyi Terkenal Aliff Aziz Telah Kembali Ke Rahm4tullah.

SELEPAS beberapa hari pulang dari mengerjakan ibadah umrah di Tanah Suci Mekah, berita se.dih meni.mpa penyanyi Aliff Aziz apabila kehila.ngan neneknya semalam.

Berita tersebut dimak.lumkan sendiri Aliff, 31 tahun, menerusi satu hantaran Instagram.

Menurut penyanyi lagu Sayang Sayang itu, allahy.arham neneknya, Rahmah Ismail yang tinggal di Singapura menghe.mbuskan na.fas tera.khir pagi semalam.

“Nenda saya Hajah Rahmah Ismail telah kembali ke rahma.tullah. Saya selaku cucu pertama, berhajat kepada semua untuk sedekahkan al-Fatihah kepadanya.

“Juga d0akan sem0ga ar.wah nenda saya ditempatkan bersama hamba-hamba Allah yang beriman,” tulisnya.

Tambah penyanyi kelahiran Singapura itu lagi, arw.ah neneknya merupakan se0rang yang penyayang dan sepanjang ha.yatnya, dia banyak berkhid.mat membawa jemaah mengerjakan umrah dan haji ketika muda.

“Selamat jalan, Baba. Aliff d0akan semoga Allah beri perlindu.ngan atas segala keta.kutan dan dimak.bulkan segala pengharapan Baba. Sem0ga Baba tenang di sana, amin,” tulisnya lagi.

Bagaimanapun, Aliff tidak berk0ngsi lanjut tentang pun.ca kema.tian neneknya.

Aliff setakat ini masih menjalani kuara.ntin bersama isterinya, pelak0n Bella Astillah selepas tiba di tanah air minggu lepas.

Pasangan suami isteri itu mengerjakan ibadah umrah bersama ibu bapa Bella dan beran.gkat ke Tanah Suci pada 9 Februari lalu.

Peme.rgian pasangan itu ke sana buat pertama kali turut menyaksikan Aliff berpeluang menyambut hari lahirnya yang ke-31 pada 16 Februari lalu.

Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah.

Sumber : k0sm0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *