Uncategorized

Penduduk sri muda terp4ksa bersedia kerana ban disekitar sudah pecah

Ban berhampiran pintu kunci air Taman Sri Muda, Shah Alam dilap0rkan pec4h menyebabkan air melimpah ke kawasan perumahan terdekat, lapor Astro Awani.

Menurut Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor, Norazam Khamis, pihaknya bersedia dengan sebarang kemungkinan setelah panggilan kecem4san diterima kira-kira jam 8.15 malam pada Rabu.

“Dilap0rkan ban berhampiran pintu kunci air telah pec4h mengak!batkan limpahan air berlaku dan dikhvatiri melimpah ke kawasan perumahan berhampiran,” ujar Norazam.

Katanya, pasukan telah pun dihantar untuk membuat pemeriksaan dan setakat ini keadaan masih terkawaI.

“Pihak b0mba telah bersiap sedia dengan sebuah bot aluminium, bot fiber dan kenderaan untuk t!ndakan selanjutnya,” jelasnya.

Menurut tinjauan di media sosial, para penduduk sekitar Taman Sri Muda rata-rata menyuarakan kebimbangan ek0ran inslden ban pec4h tersebut.

Namun menurut kemaskini di laman Faceb00k Exco Kerajaan Selangor, Ganabatirau Veraman, aktiviti pembaikian sedang dijalankan oleh pihak kontrakt0r untuk membaikpulih tebing yang pec4h dengan kadar segera.

“Terima aduan ins!den tebing pec4h di sebuah kunci air Taman Sri Muda, Seksyen 25 Shah Alam. Di sini Ahli Majlis Tuan Papparaidu dengan bantuan penguatkvasa MBSA (Majlis Bandaraya Shah Alam) telah mengarahkan kontraktor untuk membaiki tebing yang pec4h dengan segera. Aktiviti pembaikian sedang dilaksanakan pada ketika ini,” jelas beliau melalui hantaranya sebentar tadi.

Sumber : Faceb00k / Astro Awani / sk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *