Hiburan Semasa

Selepas dikeccam hebat, kak long minta maaf. Tapi giliran 7E pula buka mulut ded4h cerita sebenar

Dalam pada itu, wakil tersebut turut menjelaskan perkara sebenar yang terjadi sekaligus meIeraikan persoalan yang timbul ek0ran tuIarnya video berkenaan.

“Adik ini datang ke 7 Eleven bersama tiga rakannya dan rakannya telah memaklumkan kepada pekerja saya bahawa adik ini mencvri. Jadi pekerja saya telah bertanya kepada adik ini.

“Adik ini telah berasa takvt dan menangls lantas dia berIari keluar mendapatkan ibunya.

Video tuIar inslden wanita yang dikenali sebagai Kak Long ‘meng4muk’ gara gara tidak berpuas hati staf 7 Eleven menudvh anaknya mencvri.

“Dalam pada itu, kami telah membuat semakan melalui kamera litar tertutup (CCTV) dan mendapati adik ini tidak mencvri dan tidak ada barang yang hiIang,” jelasnya lagi.

Terdahulu, kec0h di media sosial susulan tersebarnya video memaparkan seorang wanita meng4muk di kedai serbaneka, 7 Eleven gara-gara tidak berpuas hati anak lelakinya ditudvh mencvri.

Video tersebut tuIar selepas wanita berkenaan membuat siaran langsung (live) di akaun TikTok miliknya semasa kejadian berlaku pada malam Rabu (2 Mac).

Bagaimanapun, wanita tersebut dikec4m hebat kerana bertlndak bladap dengan meninggikan suara serta dilihat enggan mendengar penjelasan daripada staf kedai serbaguna berkenaan.

Namun kurang daripada 24 jam selepas ‘amukan’ berkenaan, wanita itu tampil membuat permohonan maaf kepada staf yang terlibat dan sekali lagi menyiarkan pertemuannya menerusi siaran langsung (live) di Facebook.

Sementara itu menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa lega kerana inslden berkenaan diselesaikan dengan baik.

Selepas menerima kec4man hebat netizen, wanita berkenaan tampil membuat permoh0nan maaf.

“AlhamduliIIah, bermaaf-maafan amat indah.

“Apa pun, puji tindakan 7Eleven. Siap cakap jangan kec4m ibu tu. Terbaik team 7Eleven.

“Penjelasan murni. Terima kasih 7Eleven,” demikian antara komen netizen.

Video penjelasan tersebut meraih melebihi 1 juta jumlah tontonan dalam tempoh empat jam ia dimuat naik.

Sumber : mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *