Info Semasa

“Tempat tu memang keras” Tiga rakan keluar mendaki gunung hilang sejak semalam

Alor Setar: Tiga pendaki yang dilap0rkan terses4t di atas Gunung Keriang, di sini, masih belum ditemui setakat jam 10 malam ini.

Ketua PoIis Daerah Kota Setar, Asisten Komis!oner Ahmad Shukri Mat Akhir berkata, bilik gerakan Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Kota Setar menerima panggilan pada 5.25 petang memaklumkan tiga lelaki terbabit naik ke atas Gunung Keriang sejak pagi.

Bagaimanapun, beliau berkata, mereka dilap0rkan tidak turun sehingga sekarang.

“Rakan kepada tiga pendaki itu hadir di Balai PoIis Anak Bukit Dan memaklumkan ketiga-tiganya berjaya dihubungi namun mereka terses4t jalan dan tidak dapat menemui jalan turun dari gunung itu.

“B0mba kemudian dimaklumkan untuk usaha menyeIamat dan mengesan tiga lelaki terbabit masih diteruskan pada malam ini,” katanya. yang

Sementara itu, Ketua Zon 1 Jabatan B0mba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Kedah, Penguasa Kanan Bomba I Wan Mohd Hamizi Wan Mohd Zin berkata, Pusat Gerakan Operasi (PGO) JBPM Kedah menerima panggilan berhubung m4ngsa terk4ndas di Gunung Keriang pada 4.59 petang.

Beliau berkata, PGO Kedah mengarahkan dua jentera dari BBP Alor Setar ke lokasi kejadian dan semua m4ngsa dikatakan mendaki gunung itu dari 6 pagi bersama sekumpulan rakan.

Katanya, komander 0perasi melap0rkan terdapat malim gunung turut membantu dalam pencarian awal sebelum ketibaan pihak b0mba, namun gagaI mengesan ketiga-tiga m4ngsa setakat ini.

antara komen2 penduduk sekitar mengenai kejadian aneh terbabit :

penduduk di sekitar mend4kwa suatu ketika dahulu gunung tersebut pernah menimbulkan kisah serram ketika dikunjungi sekumpulan ahli paran0rmal untuk tujuan penggambaran.. waIIualam.. benda-benda macam ni memang ada cuma kita tak nampak dengan mata kasar. kerja mereka memang untuk menyes4tkan kita. Mohonlah perlindungan dariNya.

sumber : harianmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *