Semasa

Hasrat Hantar Keluarga Balik Raya Tidak Kesampaian Bertukar Tr4gedi.

GUA MUSANG : Hasrat seorang anggota polis untuk menghantar isteri bersama tiga anak serta dua adik iparnya menyambut Hari Raya Aidilfitri di kampung halaman tidak kesampaian apabila ma.ut dalam kemala.ngan di Kilometer 15, Jalan Gua Musang-Kuala Krai di sini hari ini.

Dalam keja.dian pu.kul 4.50 pagi itu, kereta yang dipandu ma.ngsa, Koperal Ahmad Ibrahim, 31, dari Balai Polis Trafik Klang Selatan, Klang, dipercayai terba.bas ke dalam sungai.

Penumpang lain yang mengalami kecede.raan ialah isteri ma.ngsa, Nurulasma Zakaria, 31, anaknya, Nur Aaira Afeefa Ahmad, 4, Nur Ariana Sofia, 3, dan Affan Rifqi, lapan bulan serta dua adik ipar ma.ngsa, Salsiah Zakaria, 27, dan Nor Asyikah, 19.

Ketua Polis Daerah Gua Musang, Superintendan Sik Choon Foo berkata, sias.atan awal mendapati kemala.ngan berlaku semasa man.gsa yang memandu kereta Perodua Aruz dalam perjalanan dari Kuala Lumpur menuju ke Kuala Krai.

“Man.gsa dipercayai dalam perjalanan untuk menghantar ahli keluarganya ke kampung di Kuala Krai untuk menyambut Aidilfitri.

“Apabila sampai di tempat keja.dian, kenderaan dipandu man.gsa dipercayai hila.ng kawalan dan terba.bas ke dalam sungai.

“Man.gsa ma.ut di tempat kejadian aki.bat terse.pit di tempat duduk pemandu, manakala penumpang lain mengalami kecede.raan dan ada yang pa.tah tangan.

“Kesemua man.gsa dihantar ke H0spital Gua Musang dan H0spital Kuala Krai (HKK) untuk raw.atan lanjut dan be.dah sia.sat,” katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Sumber : hm

Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kema.tiannya, lapangkanlah kub.urnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arw.ah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Al-Fatihah

بِسْم ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞ صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞ امين

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *