Semasa

Sebak Dan Pilu, Empat Sekeluarga M4ut Dalam Nah4s Tujuh Kenderaan Ketika 0tw Ke Kuala Lumpur.

IPOH : Empat ma.ut dalam kemala.ngan membabitkan tujuh buah kenderaan termasuk sebuah treler di Kilometer 277.1, Lebuh Raya Utara-Selatan arah selatan, di sini hari ini.

RAKAMAN SUASANA PILU AHLI KELUARGA MA.NGSA ADA DI BAWAH SEKALI

   

Menurut jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Perak, panggilan kecemasan diterima pada pu.kul 3.02 petang dengan sepasukan pegawai dan angg0ta dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Meru Raya dikejarkan ke lokasi keja.dian.

  

Katanya, setibanya di lokasi, bomba mendapati berlaku kemala.ngan membabitkan enam kereta dan sebuah treler dengan empat ma.ngsa terse.pit di dalam kenderaan.

“Ma.ngsa yang terse.pit seorang lelaki dan tiga wanita. Anggota bomba segera menjalankan operasi mengeluarkan ma.ngsa menggunakan peralatan menyelamat.

   

Kesemua ma.ngsa disahkan menin.ggal dunia oleh pasukan perubatan di lokasi keja.dian. Ma.yat ma.ngsa diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

IDENTITI MA.NGSA DIKENALPASTI

         

Menurutnya, keluarga berkenaan bertolak awal pada sebelah pagi dan kali terakhir dapat dihubungi sekitar jam 12 tengah hari ketika mereka berada berhampiran Alor Pongsu.

“Sekitar jam 4.30 petang saya cuba untuk hubungi ibu saudara saya untuk bertanyakan sudah sampai di mana, namun talian tidak bersambung.

   

“Saya cuba telefon ke nombor tiga yang lain, tetapi tiada satu pun yang berjaya membuatkan hati saya tak tenang.

“Sampailah saya dapat panggilan daripada seorang lagi makcik maklumkan keja.dian itu,” katanya yang juga dalam perjalanan pulang dari Sungai Petani ke Bangi.

Beliau yang ditemui di Jabatan F0rensik H0spital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) Ipoh berkata, kali terakhir dia bertemu keluarga berkenaan pada Isnin lepas ketika perayaan Aidiladha.

Katanya, ketika itu ibu saudaranya kelihatan gembira kerana mendapat tahu anaknya telah mendapat kerja.

“Kami baru jumpa, mereka nampak gembira bersama, tak sangka keja.dian ini meng0rbankan keempat-empat mereka sekali,” katanya.

Dalam pada itu, suasana di Jabatan F0rensik HRPB di sini di selubungi pilu dengan tangisan ahli keluarga apabila seorang lagi anak ma.ngsa hadir bagi pr0ses pengecaman dan tuntutan jen.azah.

Semua jena.zah dimaklumkan akan dikebu.mikan di Permatang Pasir, Permatang Pauh, Pulau Pinang sebaik selesai be.dah sia.sat.

Keja.dian di Kilometer 277.1 Lebuhraya Utara Selatan arah selatan dekat Ipoh itu membabitkan enam kereta dan sebuah treler.

Aki.bat na.has itu, empat ma.ngsa dilap0rkan terse.pit sebelum berjaya dikeluarkan anggota bomba dan disahkan menin.ggal dunia di tempat keja.dian.

Sumber : buletinmalaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *