Semasa

Pembantu Pembangunan Masyarakat Menlnggal Dunia Langg4r Belakang Lori.

KOTA BHARU: Seorang pembantu pembangunan masyarakat ma.ut selepas dipercayai ga.gal mengawal motosikal yang ditunggangnya dalam kemala.ngan di hadapan kilang bata Jalan Salor Lama di sini pada Khamis.

Dalam keja.dian jam 12.30 tengah hari itu, man.gsa, Ahmad Hafiz Abdul Ghafar, 40, dikatakan telah melan.ggar bahagian belakang sebuah lori yang sedang menunggu untuk membelok.

Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Mohd Rosdi Daud berkata, pihaknya menerima panggilan telefon memaklumkan seorang penunggang motosikal jenis Yamaha Ego telah ma.ut akibat terba bas sendiri.

“Sias.atan awal di tempat keja.dian mendapati lori yang dipandu oleh seorang lelaki berusia 49 tahun itu datang dari arah bulatan Kota menghala ke arah Pasir Mas.

“Sampai di tempat keja.dian pemandu lori tersebut telah memberi isyarat ke kanan untuk ke kilang bata,” katanya dalam satu kenyataan pada Jumaat.

Ahmad Hafiz maut di tempat keja.dian akibat kecede.raan pa.rah pada kepala.
Menurutnya, semasa menunggu untuk membelok tiba-tiba datang sebuah motosikal yang ditunggang oleh man.gsa dari arah belakang dipercayai terus melan.ggar bahagian belakang lori tersebut.

Beliau berkata, man.gsa yang tidak memakai topi keledar menin.ggal dunia di tempat kejadian akibat kecede.raan pada kepala.

Kes disia.sat bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber : sinar

Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Al-Fatihah

بِسْم ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞ صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞ امين

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *