Semasa

Empat Beranak Menlnggal Dunia, Mot0sikal Masuk Laluan Bertentangan Sebelum Bertembvng Dengan Treler.

KOTA TINGGI : Kemalangan yang mera.gut nya.wa empat beranak di Jalan Kampung Semanggar Dalam di sini dipercayai berpunca akibat penunggang motosikal yang ga.gal mengawal kenderaan sebelum bertem.bung dengan sebuah treler dari arah bertentangan.

RAKAMAN ADA DI BAWAH SEKALI

Man.gsa yang ma.ut ialah penunggang motosikal, Mohamad Suti Yahaya, 39, dan isterinya, Siti Jamaliah Mohd Yatim, 27.

   

Dua anak pasangan itu, Nur Firman Hadi Abdul Rahman, 5 juga Nurfatihah Jannah berusia 9 bulan ma.ut di lokasi keja.dian akibat cede.ra pa.rah.

Mereka dilaporkan ma.ut di lokasi keja.dian akibat cede.ra pa.rah.

Empat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIerEmpat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIerEmpat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIerEmpat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIerEmpat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIerEmpat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIerEmpat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIerEmpat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIerEmpat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIerEmpat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIerEmpat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIerEmpat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIerEmpat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIerEmpat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIerEmpat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIerEmpat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIer

“Sebelum ini, mereka pernah juga terbabit kemala.ngan, namun hanya cede.ra.

“Kami pernah menasihati untuk beli kereta, namun mereka memaklumkan tidak apa. Kami kasihankan anak dan isterinya sahaja, tetapi tidak sangka perkara yang kami bimbangkan berlaku hari ini,” katanya.

Rosni berkata, kali terakhir dia bertemu anak sulungnya itu kelmarin, ketika suami isteri itu mengambil anak mereka yang ditumpangkan di rumahnya.

“Ketika mereka ke Negeri Sembilan, mereka menumpangkan dua anak mereka di rumah saya di FELDA Pasir Raja.

“Bila balik, mereka sempat tidur di rumah sebelum pulang ke rumah di Kampung Mawai. Masa itu anak seperti biasa sahaja tiada apa yang pelik.

“Kami bersalaman masa itu cuma bila saya nak cium dia, dia tak mahu,” kata ibu kepada tiga anak itu.

Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Hussin Zamora berkata, keja.dian berlaku kira-kira pu.kul 1.20 petang melibatkan sebuah motosikal jenis Yamaha LC 135 yang ditunggang seorang lelaki bersama isteri dan dua anaknya.

“Kemala.ngan dipercayai berlaku apabila man.gsa yang menunggang motosikal dari arah Kota Tinggi menghala ke Kampung Semanggar Dalam ga.gal mengawal kenderaan ditunggang semasa melalui selekoh dan masuk ke laluan bertentangan.

“Ekoran itu menyebabkan motosikal itu bertem.bung dengan sebuah treler jenis Hohan yang berada di laluan Kota Tinggi menghala ke Kampung Semanggar Dalam.

“Akibat dari kemala.ngan tersebut, penunggang dan semua pembonceng motosikal jenis mengalami kecede.raan pa.rah di bahagian kepala dan telah menin.ggal dunia di tempat keja.dian manakala pemandu treler tidak mengalami kecede.raan,”katanya dalam kenyataan hari ini.

Menurutnya, ke.s disia.sat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 jika disabitkan kesa.lahan pen.jara minimum 5 tahun dan maksimum 10 tahun serta denda Rm20,000 hingga RM50,000 dan hila.ng kelayakan memegang lesen memandu selama tempoh tidak kurang 5 tahun.

Katanya, pemandu treler  berusia 31 tahun dibebaskan selepas diambil keterangan dimana siasatan lanjut juga mendapati pemandu lori tidak mempunyai sebarang rekod kesa.lahan trafik.

“Polis IPD Kota Tinggi menasihatkan orang ramai supaya sentiasa peka dan mematuhi undang-undang serta peraturan-peraturan yang telah ditetapkan demi menjaga keselamatan bersama semasa di jalanraya,”katanya lagi.

Empat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIerEmpat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIerEmpat beranak maut, motosikal masuk laluan bertentangan sebelum bertembung treIer

sumber : Kosm0

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Untuk Komen Dan Share Banyak² Ya.. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *