Semasa

Pelajar Tahfiz Dijemput llahi Setelah Berjaya Menghafal 5 Juzuk Kalamullah Di Pusat Tahfiznya.

Jerantut : Seorang pelajar Maahad Tahfiz An Nabawi Jerantut disahkan menin.ggaI dunia ketika berada di Pusat Tahfiznya. Peme.rgian nya amat menge.jutkan dan satu kehiIa.ngan besar buat Pusat Tahfiz tersebut, punca peme.rgian arwah bagaimanapun tidak didedahkan.

Pem.ergian adik Muhammad Faris Hamka Mohd Zailan, 14, turut di k0ngsi Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani melalui laman faceb00knya.

lnna lillaahi wa innaa ilaihi raaji’uun, Artinya: Sesungguhnya kami itu milik Allah dan sesungguhnya kami akan kembaIi kepada Allah SWT.

Telah kembaIi ke rahmatuIIah saIah seorang pelajar Maahad Tahfiz An Nabawi pada 19 Januari 2022, Muhammad Faris Hamka bin Mohd Zailan merupakan anak ke 3 daripada 5 adik beradik.

Lahir pada 8 Mac 2008, Arwh merupakan anak Ielaki sulong kepada Encik Mohd Zailan bin Hussin dan Puan Juliana binti Zakaria.

Dengan semangat arw.ah, ar.wah berjaya menghafaI kalamullah sebanyak 5 juzuk.

Dengan itu, pihak MATAN Jerantut dengan rasa penuh du.kacita ingin mengucapkan salam takziah kepada keluarga arw.ah atas peme.rgian anak tersayang dan semoga seluruh ahli keluarga dapat sabar dan tabah dengan ujian ini.

Dalam kenangan dan d0a MUHAMMAD FARIS HAMKA BIN MOHD ZAILAN 14 TAHUN 08 MAC 2008 – 19 JANUARI 2022, PELAJAR MAAHAD TAHFIZ AN NABAWI JERANTUT.

Hari ini genap 3 hari peme.rgian Adik Faris Hamka. Insya Allah pada pagi Jumaat, kami seluruh warga MATAN Jerantut menghadiahkan 30 juzuk untuk arwh. Semoga arwh tenang di sana. Aminnn. Salam tkziah dan Al fatihah.

Sumber : ustaz ahmad dasuki via https://dbongkar.com/

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Untuk Komen Dan Share Banyak² Ya.. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *