Semasa

“Berakhirlah Sudah Baktimu..”, Angg0ta P0lis M4ut Motosikal Dirempuh Bas .

KUANTAN : Seorang anggota polis ma.ut apabila motosikal ditunggangnya bertem.bung dengan motosikal lain di laluan bertenta.ngan sebelum dire.mpuh bas dalam kejadian di KM 16 Jalan Bentong menghala Raub berhampiran simpang Felda Lurah Bilut semalam.

Ketua Polis Daerah Bentong, Superintendan Zaiham Mohd Kahar berkata, kejadian berlaku pada 12.10 tengah hari dan ma.ngsa Arisham Azahari, 37, yang bertugas di Balai Polis Dong di Raub dalam perjalanan ke Bentong menin.ggal dunia di tempat kejadian.

“Hasil sias.atan polis mendapati motosikal tersebut dari Raub menghala ke Bentong telah cuba memo.tong kenderaan yang sesak dan melan.ggar sebuah motosikal di hadapan menyebabkan terja.tuh dan masuk ke laluan bertentangan dan dilan.ggar pula oleh sebuah bas.

“Akibat kemala.ngan tersebut, ma.ngsa disahkan menin.ggal dunia di tempat kejadian,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Menurut Zaiham, sias.atan masih dijalankan dan k es disia.sat di bawah seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Justeru beliau meminta mana-mana pihak yang melihat kejadian tersebut untuk tampil bagi membantu sias atan.

Sementara itu, isteri ma.ngsa yang dikenali sebagai Amira meluahkan rasa se.dih atas peme.rgian suaminya.

Menurut Amira, dia redha dengan peme.rgian Allahyarham selain berjanji akan menjaga dua zuriat mereka yang masih kecil dengan sebaik-baiknya.

“Tiada lagi senyuman yang boleh tenangkan saya. Tiada lagi suara mengajak saya solat. Sesungguhnya anak-anak sangat merasakan kehila.nganmu.

Tenanglah sayang, saya redha dengan pemergianmu, wahai cinta hati,” tulisnya di Facebook.

Sumber : fb , malaysianews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *