Semasa

“Berakhirlah Sudah Tugasmu..”, 5 Hari Terbaring Kaku Di Wad, Angg0ta Tentera Bostari Dijemput llahi. Salam Takziah.

Port Dickson : Seorang anggota Tentera yang sedang menjalani kursus SMR re.bah ketika latihan jasmani harian Pada 5 Okt 2022 jam lebih kurang 0730 pagi.

Semasa membuat larian, Bostari Madjeni,38, telah terja.tuh dan pe.ngsan terus dibawa ke PPAT bagi mendapatkan rawatan awal.

Bostari menin.ggaIkan isteri dan seorang anak lelaki. Ketika rawatan didapati paras 0ksigen beliau diparas rendah dan terus dirujuk ke H0spital Port Dickson (HPD) dengan menggunakan ambuIans untuk rawatan selanjutnya.

Pegawai Perubatan mengesahkan Bostari berada dalam keadaan kriti.kal dan masih tidak sedarkan diri terpaksa mengunakan mesin VentiIat0r untuk bantuan pernafasan.

Pesakit telah dipu.tuskan untuk dipindahkan ke H0spital Tentera Tuanku Mizan (HAT) pada jam 07 Okt 2022 jam 1205 mengunakan ambuIans HPD dan tiba HAT Tuanku Mizan jam 1330 tenghari.

Setelah lima hari dirawat di H0spital PD dan H0spital Tentera Tuanku Mizan, Bostari akhirnya pergi jua menghadap Yang Maha Esa pada 10 Okt 22, jam 0900pagi di HAT . D0ktor Pakar telah mengesahkan Bostari tiada respon dan disarankan untuk mencabut mesin bantuan pernafasan yang digunakan.

Sebak luahan keluarga dan rakan rakan pemergian Bostari hari ini berakhir sakiLlt yang dideritainya, Berita keluarga, Anak kepada Miss bt Naneng Semera Lot iaitu Bostari Madjeni atau lebih dikenali degan panggilan Labos telah kembali ke RahmatuIIah di H0spital Angkatan Tentera Tuanku Mizan, Port Dickson.

Jena.zah nya akan diterbangkan ke Sarawak samada hari ini atau esok semoga perjalanan balik jena.zah dipermudahkan segala urusan, Aamiin -Mohdsamiron Samiron.

Sebak melihat anak tunggal arwah adik Anaqi yang berada disisi jena.zah papanya untuk kali terakhir.

Semoga BaIu arwah Puan Fiza, Umi kepada Anaqi tabah kehiIa.ngan suami dan papa pada Anaqi, Jena.zah masih di dalam Bilik Ma.yat HAT TM dan dijangka akan di bawa ke Kem Batu Kentonmen selepas Zohor bagi urusan solat jena.zah.

Jena.zah akan dibawa pulang ke kampung halaman di alamat No. 251, Kampung Semera Lot Ulu, 94600 Asajaya, Sarawak untuk pengh0rmatan terakhir ahli keluarga.

Pengurusan jena.zah akan dilaksanakan dengan bantuan dari pasukan PULNORD di Surau Salman Al Farisi, Kem Batu Kentonmen dan seterusnya akan dikebu.mikan di Tanah Perku.buran Islam Kampung Semera, Asajaya, Sarawak.

Pergerakan penerbangan jena.zah ke kampung halaman akan menggunakan Van Jena.zah akan diuruskan oleh pasukan. Al fatihah.

Sumber : db0ngkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Untuk Komen Dan Share Banyak² Ya.. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *