Semasa

Pilu, Selepas 5hari Bert4rung Nyaw4, Akhlrnya Gadis Terbab4s Mot0sikal ‘Pergi’ Menghad4p llahi.

Selepas lima hari berta.rung nya.wa, seorang gadis yang kema.langan selepas m0tosikal ditung.gang terla.nggar lembu melintas jalan di Batu 14, Jalan Ulu Sepetang-Redang Panjang di Taiping, Ahad lalu meningg4l dunia.

Menurut lap0ran Harlan Metr0, ma.ngsa Nur Sabrina Mat Rowi disa.hkan menghe.mbuskan naf.as terak.hir di Wad Unit Raw.atan Rapi (ICU), H0spital Taiping tengahari semalam.

“Seekor haiwan diperc.ayai lembu secara tiba-tiba melintas jalan menye.babkan ma.ngsa gag.al men.gelak haiwan itu lalu terba.bas ke tepi jalan selepas melan.ggarnya.

“Ma.ngsa yang pa.rah di kep.ala dan badan dikej.arkan ke H0spital Taiping untuk raw.atan, sebelum dis.ahkan meni.nggal dunia Jumaat lalu,” kata Ketua P0lis Daerah Taiping, Asisten Komi.sioner Osman Mamat.

Tambah Osman, man.gsa berusia 20 tahun itu dalam perjala.nan pulang ke rumah dari tempat kerjanya di Kamunting menghala Batu Kurau ketika kejad.ian itu berlaku.

Ibu saudara Allahy.arham turut berk0ngsi sebuah p0sting di laman Faceb00k yang terk.ejut setelah mendengar kh.abar berita tersebut.

Rosma Mohd berkata, beliau tidak menya.ngka kunjungan ke rumahnya adalah perte.muan terak.hir mereka.

Terlalu muda, dah pun dije.mput llahi

“Baru hari raya pertama hari tu Dikna sekeluarga datang beraya rumah mak ayah. Senyap je bila Kakwa tanya Dikna minum air dah? Dia angguk jer tak sa.ngka tera.khir tegur dia masa raya kat rumah mak ayah,” katanya.

Sumber : wb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *