Semasa

Innalillah, 2Beran4k M4ut Dalam Kemalang4n Ketik4 Perjal4nan Ke Kel4s Meng4ji.

KUALA TERENGGANU – Se0rang pega.wai Agemnsi Penguatku.asaan Maritim Malaysia (Maritim Malaysia) bersama anaknya ma.ut selepas m0tosikal dinaiki dire.mpuh sebuah kereta.

Naha.s berl.aku di simpang tiga Jalan G0ng Badak berham.piran Taman Perumahan Mega, Kuala Nerus kira-kira jam 7 malam Rabu.

Insid.en itu menyeb.abkan ma.ngsa, Leften.an Maritim Md Firdaus Omar, 35, dan anaknya Muhammad Lutfil Al-Hadi Md Firdaus, 8, menin.ggal dunia di tempat kejad.ian.

Ketika kejad.ian, ma.ngsa dikatakan dalam perjal.anan untuk mengha.ntar anak sulungnya ke kelas mengaji al-Quran dari rumah mereka di G0ng Badak.

Keja.dian itu menyeb.abkan dua beranak itu terca.mpak dan menin.ggal dunia di tempat keja.dian akib.at kecede.raan pa.rah pada beberapa baha.gian badan.

Sementara itu Ketua Jaba.tan Sias.atan Penguatk.uasaan Tafik negeri, Superint.endan Abd Razak Hasan ketika dihubungi menges.ahkan kejad.ian.

Katanya ma.yat kedua-dua ma.ngsa dihantar ke unit f0rensik H0spital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) Kuala Terengganu untuk dibe.dah sia.sat.

Ke.s disia.sat mengikut Sek.syen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber : fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *