Semasa

Kanak-kanak Lelaki 3 Tahun M4ti Lem4s Selep4s Terj4tuh Dari Jamb4tan Sung4i.

Tawau : Se0rang kanak-kanak lelaki dikh.uatiri lem.as selepas terj.atuh dari jamb.atan dalam kejad.ian di Kampung Jawa Lanut, di sini, hari ini.

Dalam kejad.ian jam 2.30 petang itu, kanak-kanak berusia 3 tahun terb.abit dikat.akan tergel.incir jat.uh ke Sungai Tawau dan sehingga kini gag.al dit.emui.

GAMBAR-GAMBAR ADA DI BAWAH SEKALI

Jurucakap Pusat Ger.akan Oper.asi (PGO) Jabatan Bom.ba dan Penyel.amat Malaysia (JBPM) Sabah berkata, pihaknya men.erima pan.ggilan kecem.asan pada jam 2.45 petang.

Katanya, susulan lap.oran itu, sepas.ukan enam angg.ota dan pegawai bersama jent.era serta van Un.it Bant.uan Perkhid.matan Kecem.asan (ERMS) dik.erah ke lok.asi kejad.ian.

“Sebaik tiba di lok.asi kejad.ian, kanak-kanak berken.aan masih belum dapat dit.emui dan oper.asi menc.ari dan menyel.amat terus giat dijal.ankan.

“Setakat jam 5 petang hari ini, oper.asi masih gag.al meng.esan ma.ngsa yang dikenali sebagai Mohd Alif Amuddin,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Menurutnya, usaha menc.ari masih dijal.ankan dan makl.umat terkini akan dimakl.umkan dari semasa ke semasa. -Deasoka

May.at diju.mpai tersa.ngkut di pokok buluh

M.ayat se0rang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun dit.emui dalam kead.aan ters.angkut pada pokok buluh di Sungai Tawau, di sini, pada awal pagi Ahad.

M.ayat Mohd Alif Amuddin ditemui pada jam 8.19 pagi iaitu kira-kira 600 meter dari lok.asi ma.ngsa terj.atuh di jambatan Sungai Tawau di Kampung Jawa Lanut pada Sabtu.

Ketua Balai Bo.mba dan Penyel.amat (BBP) Tawau, Julius John Stephen berkata, oper.asi menc.ari dan menyel.amat (SAR) ma.ngsa yang dikhu.atiri lem.as disambung pada hari kedua bermula jam 6.52 pagi Ahad.

“SAR dilaks.anakan melib.atkan 10 an.ggota termasuk Pasukan Penyel.amat di Air (PPDA) daripada Balai Bom.ba dan Penyel.amat (BBP) Tawau.

“Ma.ngsa kemud.ian dit.emui oleh pasukan bom.ba dan penduduk kampung dalam kead.aan tersa.ngkut pada pokok buluh iaitu pada jarak 600 meter dari lok.asi ma.ngsa terj.atuh,” katanya ketika dihubungi Sin4r Harlan pada Ahad.

Men.gulas lanjut, beliau berkata, ma.ngsa dis.ahkan telah menin.ggal dunia dan m.ayatnya kemudian diser. ahkan kepada pihak p0lis untuk tind.akan selanjutnya.

“Oper.asi SAR kemudiannya ditam.atkan pada jam 8.30 pagi,” katanya.

Sin4r Harlan pada Sabtu melap.orkan, kanak-kanak terb.abit dikh.uatiri lem.as selepas dikatakan tergel.incir sebelum terj.atuh dari jambatan sungai berkenaan.

sumber : SH & DEAS0KA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *