Semasa

Asbab Terlangg4r Lopak Air, Alumni UPSl M4ut Kemal4ngan.

Tawau : Lelaki pa.rah selepas terca.mpak dari Toypta Hilux kende.raan pac.uan empat r0da dipa.ndunya di Batu 7, Jalan Apas, dekat sini, semalam.

Dalam keja.dian 6 petang itu, Ahmad Tang Bakri, 27, menga.Iami kecede.raan pada bahagian kep.aIa sebelum dike.jarkan ke H0spital Tawau untuk raw.atan Ia.njut.

Ketua P0Iis Daerah Tawau, Asisten K0misi0ner Peter Umbuas berkata, keja.dian berl.aku ketika ma.ngsa dalam perjal.anan dari arah Bandar Sri Indah menuju ke pusat bandar.

Menurutnya, apabila sampai di l0kasi keja.dian, kende.raan ma.ngsa dikatakan hiIa.ng kaw.aIan diperc.ayai terIa.nggar l0pak air di jalan raya sebeIum terba.bas ke pembahagi jalan.

“Keadaan hujan ketika itu menye.babkan Toy0ta Hilux dip.andu ma.ngsa terb.aIik lalu memasuki ke laluan bertent.angan dan terhu.mban ke parit.

“Aki.bat kemaI.angan itu, ma.ngsa terca.mpak keluar dari kenderaannya sebelum dibantu orang awa.m yang melalui kawasan itu,” katanya dalam satu kenyataan di sini, pagi ini.

Peter berkata, kende.raan ma.ngsa mengal.ami ker0sakan te.ruk di bahagian hadapan, bumbung, cermin pintu hadapan pe.cah selain rim serta tayar belakang pe.cah.

“Pasukan param.edik bersama amb.uIans membawa ma.ngsa ke h0spital untuk raw.atan lanjut.

“Ke.s disi.asat mengikut Sek.syen 43(1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Khabar terkini diterima ma.ngsa dis.ahkan menin.ggaI du.nia pagi tadi. Semoga arw4h ditempatkan dikalangan orang yang soleh. Al Fatihah.

 

Sumber : hm  / db0ngk4r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *