Semasa

Memilukan, Dua Lelaki Termasuk Warga Emas M4ut Dalam Nah4s Kereta Dan M0t0sikal Bert3mbung.

MACHANG : Dua lelaki term.asuk sa.lah se0rangnya wa.rga emas ma.ut dalam na.has meli.batkan sebuah kereta dan m0t0sikal di Kilometer 39, Jalan Kota Bharu-Kuala Krai di sini hari ini.

Keja.dian pada pu.kul 12.30 tengah hari itu menyeb.abkan pesara guru, Ab.Hamid Shua’aib, 73, dan penun.ggang m0t0sikal jenis Yamaha 125Z, Mohamad Faizuddin Shamsuddin, 27, menin.ggal du.nia di l0kasi keja.dian.

Ketua Polis Daerah Machang, Deputi Superint.endan Ganti Jimmy berkata, sias.atan awal mend.apati, Ab.Hamid yang mem.andu kereta jenis Prot0n Iswara sedang dalam perjal.anan dari arah Machang ke Kota Bharu.

Menurutnya, semasa tiba di l0kasi keja.dian, wa.rga emas itu diperc.ayai membuat pusingan U untuk menghala semula ke arah Machang.

“Pada masa sama, m0t0sikal yang ditun.ggang Mohamad Faizuddin yang datang dari arah Machang ke Kota Bharu diperc.ayai hil.ang kaw.alan sebelum terb.abas dan mere.mpuh sebelah kanan kereta berkenaan.

“Insi.den itu menyeb.abkan kedua-dua ma.ngsa menga.lami kecede.raan pa.rah pada beberapa bahagian angg0ta ba.dan sebelum dis.ahkan menin.ggal du.nia di l0kasi keja.dian,” katanya ketika dihubungi K0sm0 hari ini.

Menurut Ganti, kedua-dua ma.ngsa diha.ntar ke H0spital Machang untuk pr0ses be.dah sia.sat dan ke.s disiasat mengikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987.

Sumber : k0nLlne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *