Semasa

Khabar Pilu, Staff UTM M4ut Kereta Terbab4s Langg4r Gajah Liar.

KLUANG : Seorang lelaki m.aut manakala anaknya berusia lima tahun dan dua lagi ced.era apabila kereta dinaiki mereka terba.bas melan.ggar seekor gajah di Jalan Pinang, Hala Bukit T0ngkat di sini pada Sabtu.

Komander 0perasi Balai B0mba dan Penyel.amat (BBP) Kluang, Pegawai B0mba Kanan (PBK) II Abd Rahim Razali berkata, ma.ngsa dikenali sebagai Ismail Daud, 37, dis.ahkan menin.ggal du.nia di l0kasi keja.dian.

Beliau berkata, dua lagi yang ced.era ialah biras dan bapa mertua ma.ngsa, masing-masing berusia lingkungan 30-an dan 65 tahun.

“Kita menerima makl.umat meng.enai kemal.angan pada jam 9.59 malam dan sebuah jent.era bersama lapan angg0ta berg.egas ke l0kasi keja.dian.

“Sebaik tiba, didapati berl.aku keja.dian kemal.angan melib.atkan sebuah kereta jenis Honda City yang dinaiki empat ma.ngsa telah terba.bas mela.nggar seek0r gajah,” katanya menerusi satu kenyataan pada Ahad.

Keadaan kereta yang terb.abit kemal.angan di Jalan Pinang, Hala Bukit Tongkat, Kluang pada malam Sabtu.
Abdul Rahim berkata, tiga ma.ngsa dikel.uarkan oleh orang aw.am dan dibawa ke h0spital menaiki amb.ulans.

“Angg0ta b0mba mengel.uarkan se0rang ma.ngsa di bahagian tempat duduk pemandu, bagaimanapun dis.ahkan meni.nggal du.nia.

“Ma.yat ma.ngsa dise.rahkan kepada polis untuk tind.akan selanjutnya. 0perasi ta.mat pada jam 10.44 malam,” katanya.

Takz.iah kami ucapkan kepada keluarga ma.ngsa. Sama-sama kita doakan semoga ma.ngsa ditempatkan dalam kala.ngan orang beriman, alfatihah.

Sumber : w0wberlta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *