Semasa

Pilu, Lelaki Dijemput llahi Ketlka Cuba Menyeberangi Sungai G0l0k.

TANAH MERAH : Seorang lelaki m.ati lemas di Sungai G0l0k dekat Kampung Jenob di sini ketika cuba menyeb.erangi sempadan Thailand, selepas bert.emu dengan dua rakannya di negara itu awal pagi semalam.

Dalam keja.dian kira-kira pukul 2 pagi, m.ayat Mohd. Fikri Nor Azhar, 22, dari Kampung Bu.yung, Bukit Bunga, Jeli dite.mukan tera.pung di Sungai Jenob, 12 jam kemudian iaitu pada pu.kul 1.12 petang.

Ketua Balai B0mba dan Penyel.amat Jeli, Mohd. Adni Ibrahim berkata, ma.ngsa dikatakan bert.emu dua rakannya di selatan Thai sebelum pula.ng dengan cara mengharung Sungai G0l0k.

Katanya, dua rakannya itu yang mengh.antar lelaki berkenaan di tebing Sungai G0l0k menyedari ma.ngsa le.mas selepas melihat dia tengg.elam dan hila.ng daripada panda.ngan.

“Dua rakannya itu segera mem.inta bant.uan pasukan b0mba Thailand untuk menc.ari ma.ngsa.

“Kita menerima pan.ggilan daripada pihak p0lis kira-kira pu.kul 7.47 pagi semalam sebelum berg.egas ke l0kasi keja.dian untuk memb.antu mencari ma.ngsa” katanya ketika dihubungi Utus4n Malaysia di sini hari ini.

Menurut Mohd. Adni, 0perasi menc.ari dan menyel.amat (SAR) ma.ngsa kemudian dibantu Pas.ukan Penyel.amat di Air (PPDA) dari Balai B0mba dan Penyel.amat (BBP) Pengkalan Kub0r dan BBP Pengkalan Chepa.

“Angg0ta PPDA mengambil masa 25 minit untuk menc.ari ma.ngsa dan ma.yatnya ditem.ukan enam meter dari l0kasi dia did.apati lem.as kira-kira pukul 1.15 petang,” katanya.

Mohd. Adni dalam pada itu menas.ihatkan orang ramai yang berd.epan kecem.asan seumpama itu segera menghubungi talian kecem.asan JBPM supaya tind.akan menyel.amat dapat diger.akkan secepat mungkin.

Sumber : utus4n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *