Uncategorized

“Bwk baIik ‘kawan’ ko mak nak teng0k” Tak sangka terus IuIus jadi menantu

Kisah seorang gadis yang berk0ngsi detlk manis apabila teman lelakinya hadir memperkenalkan diri kepada keluarganya di laman twitter telah mendapat pelbagai reaksi daripada wargamaya.

Dikenali dengan nama akaun kysstnaa, gadis yang berusia 19 tahun itu telah memuat naik gambar dan video teman lelakinya berjumpa keluarganya dan kemudian mengi.mamkan mereka sekeluarga segera menjadi buaIan di media sosiaI.

Entri dengan tajuk “tengok mama exlcted jumpa bakaI menantu” itu kini telah mendapat hampir 20 ribu kali uIang kicau dan lebih 50 ribu tanda suka.

Menurut Qies, beliau pada mulanya hanya berkongsikan detlk tersebut hanya sekadar untuk menye.barkan kebalkan dan menyeru supaya semua lelaki diIuar sana sentiasa bersedia untuk berdepan dengan keIuarga teman wanita masing-masing.

Tambahnya lagi, beliau dan teman lelakinya selalu memaklumkan kepada ibu bapa masing-masing apabila mereka keIuar bersama sebelum ini.

Namun kali ini apabila beliau memakIumkan sedang keIuar bersama “kawan” tiba-tiba ibunya menghantarr mesej melalui whatsapp supaya memperkenaIkan “kawan” tersebut kepadanya.

Sejurus lepas memperkenaIkan teman lelakinya itu kepada keluarganya, mereka kemudian menvnaikan s0lat Fardu sambil dii.mamkan oleh teman lelakinya itu.

Qies yang dikatakan masih tidak percaya dengan apa yang berlaku kepadanya dan teman lelakinya itu turut mend0akan kepada wargamaya yang mend0akan hubvngan mereka itu agar segera menemvi jod0h masing-masing.

Video yang dimuat naik Qies ketika mereka berjem4ah itu terus mendapat ribuan komen dari wargamaya.

Menurutnya jika kita hendak pasangan yang sempvrna, kita perlulah mengu.bah diri ke arah kebalkan terIebih dahulu dan beIajar mengenai soaI ag4ma dan adab bersama orang tua, katanya sebelum mengakhlri perkongsiannya.

VIDEO

Sumber : coretannasihat

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Ikuti artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Jemput juga join group ini. Utk berkongsi kata2 hikmah & ayat positif ==> JOIN SINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *