Info

Isteri tiba-tiba nak bataIkan pernikahan di depan tok kadi dan tak tahu kenapa.Rupa-rupanya..

Kuala Lumpur: Komposer dan penyanyi Zul 2 By 2 sed!h dan kesaI apabila isterinya, Intan Maya menjadi m4ngsa ilmu hitam.

Zul berkata, perkara yang men!mpa isterinya itu sudah lama dan bukan kerana berkahwin dengannya.

“Sekejap dia okey sekejap tidak. Nak masuk Asar saja dia mula mengadu saklt belakang, kepala rasa nak pec4h, satu badan b!sa-b!sa, dicvcuk benda taj4m dan macam-macam lagi. Ia akan berlarutan sampai Subuh.

“Saya sudah bawa pergi kIinik untuk pemeriksaan dan d0ktor beritahu dia tiada sak!t apa pun. Sampai tahap d0ktor bagi ubat tahan sak!t, tapi Maya makan sampai lima biji sebab dia dah berguling-guling sak!t.

“Dia selalu cakap nampak Iembaga hitam. Nampak benda yang menyer4mkan. Suatu ketika dia kata siapa pula berdiri depannya dalam keadaan berbungkus. Dia ingat saya sengaja nak takvtkan dia. Lemb4ga itu ada bunjut di kepala. Dia raba-raba rupanya saya ada disebelah,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Zul, paling menguji apabila semasa berada di masj!d untuk diijabkabul pada 22 Februari lalu, Maya memintanya membataIkan perkahwinan.

“Nasib baik seorang kenalan, Kak Yati pujuk dia, suruh dia istlghfar baca ayat aI-Qvran. Maya mengadu pada Kak Yati, perasaannya macam nak menjerlt, nak meng4muk dan macam beng4ng dengan saya.

“Namun saya bersyukur kerana perancangan AIIah kami berkahwin juga. Saya sedih masa Maya cakap dia tak nak kawin dan tak tahu kenapa dengan diri dia.

“Sebelum itu Maya terIantar sak!t dan seminggu nak kahwin baharulah dia okey. Baru-baru ini dia masak lauk pauk boleh basi. Masak nasi pun tak menjadi. Sekarang sudah tiga hari rumah bau b4ngkai,” katanya.

Menurutnya, selepas berubat dengan ustz, mereka mendapat panggilan dari seseorang yang meminta maaf.

“Dia kata tak nak bersub4hat dengan orang yang sih!rkan Maya. Dia takvt nanti dekat Padang M4hsyar tak jumpa kami untuk moh0n maaf.

“Saya dah naik angin masa itu kerana macam tiada kerja lain nak buat, tapi Maya sabarkan Zul supaya jangan mar4h dan berdend4m.

“AlhamduliIIah, ramai rakan-rakan di Instagram mesej saya beritahu tempat raw4tan seperti Darul Syifa dan sebagainya. Insya-AIIah saya akan ikhtiarkan sampai Maya pulih. Saya berjanji takkan sia-siakan dia,” katanya.

SUMBER : HM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *