Info Semasa

“Sri kundang hampir tenggelam” Hujan lebat sekejap je tapi sampai macam tu banjirnya.

KUALA LUMPUR : Kampung Melayu Sri Kundang, dekat Sungai Buloh, dinaiki air setinggi 1.2 meter aklbat banjir menyebabkan 300 penduduk membab!tkan 54 keluarga dipindahkan ke pusat pemindahan sementara (PPS) di sebuah dewan di Sri Kundang, hari ini.

VIDEO DI BAWAH SEKALI

Pengarah Jabatan B0mba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis, berkata PPS di Dewan Pusat Khidmat Dewan Negeri (PKDN) Kuang dekat kawasan kejadian pula akan menempatkan m4ngsa dan keluarga pos!tif C0vld19.

Katanya, jumlah individu berkenaan sedang dikemas kini.

“Di Taman Sri Langkas dekat Cyberjaya, anggota b0mba turut menyelamatkan seorang wanita berusia lingkungn 60-an yang Iumpuh menggunakan sebuah bot, selepas kawasan itu dinaiki air setinggi 0.9 meter.

“Kebanyakan penduduk berkenaan juga sudah keluar sendiri ke tempat lebih selamat. Keadaan turut terkawal di lokasi lain seperti Jalan Masjid Kampung Gombak Kuang; Sieramas, Sungai Buloh; Kampung Sungai Merab, Cyberjaya; Bandar Baru Sungai Buloh Fasa 2 dan Kampung Melayu Sungai Buloh.

“Pekan Meru, Kapar pula dinaiki air 0.3 meter, Taman Medan dan Taman Buana dekat Petaling Jaya (0.6 meter), manakala Kampung Tengah dekat Subang dan Taman Kinrara, Puchong masing-masing dinaiki air setinggi 0.9 meter.

“Air semakin surut dan tiada pemindahan m4ngsa dilakukan di kawasan berkenaan,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Semoga m4ngsa banjir diberi kekuatan dan ketabahan menerima ujian dari maha pencipta.

Antara video dari saIah seorang mngsa banjirr

MARI LIHAT VIDEO

Sumber : BH

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Ikuti artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Jemput juga join group ini. Utk berkongsi kata2 hikmah & ayat positif ==> JOIN SINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *