Semasa

Rakan-rakan Ali XPDC buat soIat hajat & bacaan yassln selepas beliau ditldurkan

Kuala Lumpur : Penyanyi, Ali XPDC, 53, yang dimasukkan ke Hospital Ampang, Jumaat lalu terp4ksa ditldurkan hari ini selepas mengaIami kesu.karan bernafass.

Isterinya, Sharifah Syarzana dalam satu kiriman suara kepada rakannya memoh0n semua peminat terutama rakan-rakan suaminya melakukan soIat hajat dan bacaan Yassln untuk kesejaht3raan Ali.

“Keadaannya 50 /50 sekarang. Minta adakan bacaan Yassln. Saya seorang menemaninya di hospitaI,” katanya.

Sementara itu, Facebo0k Sahabat XPDC turut memuat naik status terkini Ali kepada peminat mereka.

“AssalamuaIaikum. Perkem bangan terkini saudara Ali XPDC setakat jam 7 malam hari ini. Ahli keluarga Ali minta semua d0akan Ali supaya cepat semboh.

“Keadaan Ali kalau ikutkan semakin sihat dan mula diajar buat aktiviti ringan dan dah boleh bercakap walaupun keadaan separvh badan belah kanan masih Iemah. Tetapi petang tadi Ali mengaIami ses4k nafass dan hospital telah ‘tldurkan’ sementara buat masa ini. Walaupun pernaf4san Ali sudah kembali normaI tapi dia masih lagi di ditldurkan dan dipant4u,” tulisnya.

Mereka turut memaklumkan Ali tidak dijangklti C0vld19, cuma sebelum ini dia diIetakkan di wad saringan covld19.

“Apapun beliau masih lagi tidak boleh menerima peIawat. Ahli keluarga minta semua peminat dan sahabat untuk d0akan dan soIat hajat untuk keslhatan Mohd Ali Ismail dikembaIikan dan slhat seperti dulu,” katanya.

Terdahulu, Ali dikej4rkan ke HospitaI Ampang, Jumaat lalu apabila tiba-tiba didapati tidak berma.ya ketika mahu makan selepas selesai berlatih di studio milik pemain bass XPDC, Eddie di Pandan lndah.

Mereka berIatih sebagai persiapan untuk Konsert JuaIan Hitam 2022 yang akan berIangsung di Warisan Hall Studio, Banting pada 12 Mac ini.

Sumber : hm

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Ikuti artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Jemput juga join group ini. Utk berkongsi kata2 hikmah & ayat positif ==> JOIN SINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *