Semasa

Jas4d Pemandu Pr0t0n Wira Ditemukan Dalam Longkang Selepas 8jam Kemal4ngan Di Jeli.

Jeli : Perjalanan pulang selepas berbuka puasa bersama ibu di Kampung Kalai dekat sini berakhir tra.gedi buat sebuah keluarga terbabit dalam nah.as dua kenderaan meng0rbankan dua man.gsa malam tadi.

Kemala.ngan jam 10.45 malam di Kilometer 108, Jalan Raya Timur Barat itu, meng0rbankan Mohd Hazlan Ibrahim@Saleh, 33, manakala isterinya, Norshara Ezila Mohd Asri, 31 serta dua anak perempuan mereka yang berusia 6 dan 8 tahun cede.ra pa.rah.

May.at seorang lagi ma.ngsa, Muhamad Baijuri Mohd Shariff, 26, yang pada asalnya disangka melarikan diri selepas terbabit kemala.ngan, ditemukan ahli keluarga pada jam 7 pagi tadi dalam longkang kira-kira 10 meter dari lokasi.

Ketua Jabatan Sias.atan dan Penguatkuasaan Trafik Kelantan, Superintendan Shuhaimi Jusoh, berkata siasatan awal mendapati kenderaan jenis Proton Wira yang dipandu Muhamad Baijuri terbab.as dan masuk ke laluan bertenta.ngan.

“Proton Wira itu terus berte.mbung Perodua Alza yang dinaiki Mohd Hazlan bersama isteri dan tiga anaknya yang datang dari arah Batu Melintang ke Jeli. Difahamkan mereka baru pulang berbuka puasa di rumah ibu Mohd Hazlan di Kampung Kalai.

“Kedua-dua pemandu ma.ut di lokasi keja.dian yang mana jas.ad Muhamad Baijuri ditemukan dalam longkang kira-kira 10 meter dari lokasi.

“Pada asalnya pemandu Proton Wira itu didapati tiada di lokasi selepas keja.dian dan kami cuba mengesan namun ga.gal sebelum jas.adnya ditemukan ahli keluarga pagi tadi,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Shuhaimi berkata, dua man.gsa yang maut dibawa ke Hospital Jeli untuk pr0ses be.dah sia.sat, termasuk isteri Mohd Hazlan yang dira.wat di h0spital sama, manakala dua anak mereka yang pa.tah beberapa angg0ta badan dir.awat di H0spital Tanah Merah.

Seorang lagi anak Mohd Hazlan yang berusia setahun, Mohd Akil Arash, tidak mengalami sebarang kecede.raan.

Ke.s disia.sat mengikut Sek.syen 41 (1) Ak.ta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Sumber : bh

Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Al-Fatihah

بِسْم ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞ صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞ امين

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *