Semasa

Luluh Hati Se0rang Bapa, Dua Anak M4ut Depan Mata Dirempvh Treler.

TAPAH : Luluh hati seorang bapa apabila hanya mampu melihat empat anak yang terpera.ngkap dalam kereta dire.mpuh treler dalam kemala.ngan di Kilometer 310.4, Lebuh Raya Utara-Selatan arah selatan dekat Kampar semalam.

Kejadian turut mengaki.batkan bapa mereka, Jaafar Ahmad, 49, cede.ra di kaki kanan, sementara dua beradik yang lain masing-masing berusia 14 dan enam tahun ced.era ringan.

Seorang wanita berusia 24 tahun yang turut berada dalam kereta berkenaan tidak mengalami sebarang kecede.raan.

Menceritakan kejadian tra.gis itu, Jaafar Ahmad, 49, berkata, sebelum keja.dian, kereta jenis Proton Iswara dipandunya melan.ggar sebuah lori di hadapan dan menyebabkan enjin kenderaan itu ma.ti.

Katanya, dia dan tunang yang berjaya keluar dari kereta cuba mengeluarkan empat anaknya itu, namun, ga.gal kerana keadaan pintu belakang yang tersekat ke.san henta.man dari kemala.ngan.

“Ketika itu tiada kenderaan lain, malah lokasi keja.dian pun gelap. Saya minta tunang nyalakan lampu di telefon bimbit sebagai tanda am.aran sebelum sebuah treler dilihat menuju ke arah kami.

“Saya segera berdiri di tengah jalan dan menjerit, minta treler itu agar berhenti namun kenderaan ber.at tersebut hanya membrek setelah begitu hampir dan merem.puh kereta menyebabkan ia berpusing sebelum dilan.ggar lagi pada bahagian hadapan.

“Keja.dian itu berlaku depan mata saya, anak-anak ma.ti di hadapan saya. Ketika lihat treler itu menghe.ntam kereta, saya fikir habislah anak-anak aku,” katanya ketika ditemui di Unit F0rensik H0spital Tapah di sini hari ini.

Menurutnya, dia yang terke.jut segera menerpa ke arah kereta yang rem.uk te.ruk untuk melihat keadaan empat anak kesayangannya.

Katanya, sebaik pintu berjaya dibuka, dia segera memangku Muhammad Saiful Amry yang ketika itu terse.pit di bahagian kaki.

“Ketika itu, saya tidak nampak kakak (Nurqalesya Adriana) sebab saya lihat keadaan Aboy (Muhammad Saiful Amry) te.ruk. Walaupun masih bernaf.as, banyak dar.ah keluar dari mulut dan hidungnya,” katanya.

 

 

Sumber : utusan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Untuk Komen Dan Share Banyak² Ya.. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *