Semasa

“Luluh Hati Ibu, Anak Sulung Harapan Keluarga Dijemput llahi”, Rlder F00dpanda M4ut Kem4langan Ketika Mencari Rezeki Untuk Menyara Keluarga.

KUCHING : Hati ibu mana tidak luIuh apabila anak yang menjadi tuIang beIakang keIuarga kini pergi selamanya selepas tra.gedi hitam mera.gut nya.wanya, hari ini.

Yuhanis Abdullah,20, ma.ut selepas m0tosikalnya ditun.ggangnya hila.ng kawaIan dan terba.bas di Jalan Samariang, berdekatan MCD Samariang ketika sedang mencari rezeki untuk keIuarganya.

Difahamkan, remaja lelaki itu merupakan anak sulung yang menyara ibu dan se0rang adik perempuan yang masih bersek0lah manakala arw.ah ayahnya telah lama menin.ggal dunia.

Ketua Jabatan Sias.atan dan Penguatkuasaan Trafik Sarawak Superintenden Alexs0n Naga Chabu berkata, lap0ran kemaIa.ngan telah diterima pihaknya sekitar jam 11.35 pagi tadi.

Katanya, lanjut di tempat keja.dian mendapati kemaIa.ngan berIaku melibatkan se0rang penunggang mot0sikal yang merupakan penghantar makanan Food Panda.

“KemaIa.ngan dipercayai berlaku apabila remaja itu yang datang dari arah Iampu isyarat Jalan Sultan Tengah menghaIa ke Bulatan Semariang hiIa.ng kawalan dan terba.bas ke sebeIah kanan sebelum meIan.ggar tiang lampu di pembahagi tengah jalan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Tambah Alexson, akibat peIan.ggaran itu, ma.ngsa disahkan menin.ggaI dunia di tempat keja.dian oleh pegawai Kementerian Kesih.atan Malaysia (KKM) manakala sias.atan lanjut masih diteruskan.

Sementara itu katanya, ma.ngsa juga didapati tidak mempunyai lesen kenderaan dan jasa.dnya telah dihantar ke Unit F0rensik H0spital Umum Sarawak (HUS) untuk peIaksanaan ujian C0vld -19 sebelum bed.ah sia.sat dijalankan.

“Waris remaja itu juga telah dimaklumkan berhubung kemaIa.ngan tersebut dan k.es kini disia.sat di bawah Sek.syen 41 (1) Ak.ta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” ujarnya.

Iringi Jena.zah Sahabat.. Tercium Bau Harum Ketika Mendekati Jena.zah Arw.ah

KUCHING: Kejdian menya.yat hati kema.tian se0rang penghantar makanan ‘Foodpanda’ ternyata terus menye.ntuh hati ramai selepas berita kemaIa.ngannya tuIar di media s0sial sejak semalam.

Yuhanis Abdullah,20, dilap0rkan menin.ggaI dunia selepas terIi.bat dalam kemaI.angan di Jalan Samariang berdekatan MCD Samariang pada Selasa ketika mencari rezeki untuk menyara keluarganya.

Lebih menye.dihkan, ar.wah merupakan anak sulung yang menjadi harapan keluarga selepas ketiadaan ayahnya sementara ibu arw.ah mengaIami masalah kesih.atan selain ar.wah turut mempunyai se0rang adik perempuan.

Arw.ah juga dikatakan anak yang baik dan bers0pan santun selain menjaga setiap pertuturan dengan sesiapa sahaja sehingga pelbagai kisah kebaikkannya dik0ngsikan orang ramai di media s0sial.

Malah sekitar tengah hari tadi, dianggarkan lebih 30 penghantar makanan Foodpanda dan Grabfood mengiringi jena.zah arw.ah menggunakan m0tosikal masing-masing ke Tanah Perkub.uran Islam Semariang selepas pr0ses be.dah sia.sat selesai.

Ia jelas membuktikan ikatan persaudaraan yang terjalin sesama ‘rider’ selain 0rang ramai turut berada di tanah perkub.uran tersebut sejak pagi tadi.

Sementara itu, tular cerita se0rang lelaki yang terhidu wangian kasturi ketika menghampiri jena.zah arw.ah semasa di tanah perkub.uran.

Sudah tentu ada kebaikan yang dilakukan hinggakan pelbagai cerita baik dik0ngsikan ramai insan yang mengenali ar.wah sepanjang kehidupannya.

Al-Fatihah buat Yuhanis, sem0ga arw.ah dicuc.uri rahmat.

Sumber : Sarawak Update Live, Majalah, Utusan, Via Corentan Nasihat

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Untuk Komen Dan Share Banyak² Ya.. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *