Semasa

“Sudah Lama Anak Berminat Dengan Islam”, Perginya Selepas 13 Hari Memeluk Islam.

Seremban : “Sudah lama anak berminat dengan Islam, tetapi hasrat itu tertangguh sebaik dia dimasukkan ke h0spital kerana menjalani raw.atan akibat peny.akit $LE (auto lmun) sejak sebulan lalu,” kata Hanna Zulaikha Abdullah, 51.

Hanna Zulaikha berkata, dia terlebih dahulu memeIuk agama Islam di Pusat Dakwah Islamiah, Paroi, pada 3 Ogos lalu.

Sementara, anak perempuannya, Fatimah Abdullah, 25, memeIuk agama Islam pada 8 September lalu, ketika menerima raw.atan di H0spital Tuanku Ja’afar (HTJ), di sini.

“Ar.wah sendiri memilih nama Fatimah sebaik mengucapkan dua kalimah syahadah di katil h0spital baru-baru ini.

“Wajahnya nampak ceria dan dia memberitahu jiwanya terasa tenang seolah-olah baru dilahirkan walaupun ketika itu sedang sa.kit,” katanya ketika ditemui selepas pengebu.mian anaknya di Tanah Perku.buran Islam Ainsdale di sini, hari ini.

Hanna Zulaikha berkata, walaupun se.dih dengan pem.ergian anaknya pada 20 September lalu, namun dia bersyukur kerana Fatimah ‘pergi’ selepas memeIuk agama Islam.

“Ketika na.zak, arw.ah anak sempat menyebut nama Allah dengan terang yang membuatkan saya benar-benar terharu,” katanya.

Menurutnya, dia berterima kasih kepada pihak Pusat Dakwah Islamiah, Paroi yang membantu menguruskan pengeb.umian arw.ah Fatimah.

Katanya, jena.zah anaknya baru dapat dikebu.mikan hari ini kerana perlu melalui pelbagai pr0sedur peru.batan, selain perlu disahkan bebas C0vld-19.

Sementara itu, petugas pengurusan saudara baru, Pusat Dakwah Islamiah, Paroi, Fathiah Doris Abdullah berkata, dia dihubungi ibu arw.ah memaklumkan anaknya yang sedang menerima ra.watan di h0spital ingin memeIuk agama Islam.

“Saya bersama rakan pejabat terus ke H0spital untuk menunaikan hasrat ar.wah,” katanya.

Sumber : hm

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Untuk Komen Dan Share Banyak² Ya.. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *