Semasa

Wanita Sarat H4mil 7 Bulan Tergelincir Ketika Sedang Menunggang Kuda.

Kec0h dalam ruangan s0sial media apabila tuIar se0rang wanita sedang sarat mengandung tujuh bulan terja.tuh ketika sedang menunggang seek0r kuda.

Berdasarkan vide0 yang tersebar di Twitter, wanita berkenaan yang dikenali sebagai Nor Azila Mohamed Azmi sedang menunggang seekor kuda namun secara tiba-tiba tergeIi.ncir.

Ramai dalam kaIangan pengguna laman s0sial melahirkan kebimbangan terhadap wanita tersebut terutama k0ndisi anak yang dikandung dalam perutnya.

Ingin menjeIaskan perkara sebenar, Nor Azila tampil memberikan penjeIasan mengenai apa sebenarnya yang berlaku.

“Sesuatu yang luar biasa terjadi apabila video saya terja.tuh dari kuda itu sebenarnya tergeIi.ncir. Saya menerima banyak panggiIan telef0n daripada keluarga dan kawan-kawan yang mengambil be.rat tentang keadaan saya.

“Saya faham mungkin sebab saya tengah sarat mengandung tujuh bulan sebab itu ramai yang risaukan keadaan saya.

“Alhamdulillah, saya 0key sahaja, tiada yang serius, syukur kepada Allah. Masa dapat tahu video saya tular dan pertama kali kena ke.cam memang tak terhadam membaca k0men-k0men netizen yang kata sendiri cari pasaI, cari penya.kit dan pelbagai Iagilah.

“Mujurlah em0si ibu mengandung tak terganggu sangat. Bagi yang beri kata-kata semangat dan mend0akan kandungan saya selamat, alhamdulillah terima kasih,’ kata Nor Azila yang juga pengasas pr0duk Secret Correa.

Dalam pada itu, Nor Azila berpendapat sukan berkuda sesuai untuk wanita hamil namun dengan penga.wasan yang rapi dan sukan itu sudah sebati daIam dirinya.

“Sebenarnya menunggang kuda ketika hamiI ini bukan tak b0leh tapi cuma perlu berhati-hati. Macam dalam vide0 tu saya terIebih pergerakan dan berlaku kesiIapan teknikaI hingga tergeIi.ncir.

“Saya se0rang penunggang kuda dan memiliki seekor kuda bernama White R0se. R0se ibarat anak saya dan sudah berbuIan-buIan tidak datang menjenguknya.

“Menunggang kuda masa mengandung bagus sebab bantu perbetulkan posisi badan ibu hamiI selain memudahkan proses bersaIin juga. Kuda hanya suka pada orang yang tenang. Lagipun tunggang kuda sebahagian daripada amaIan sunnah dan mengajar kita sifat kepimpinan,” ujarnya.

Difahamkan, keja.dian mendebarkan itu berlaku di Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (Maeps), Rubinga Equine Centre (MREC), Serdang.

Sumber : K!0NLINE / mysumbermaya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Untuk Komen Dan Share Banyak² Ya.. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *