Semasa

‘Aj4l Ketika Mencari Rezeki Hasil Laut’, Jas4d Nelayan Akhirnya Ditemui Setelah 3 Hari Hil4ng.

ASAJAYA – Selepas tiga hari 0perasi mencari dan menyelamat, ma.yat neIayan yang hiIa.ng semasa mencari hasil laut dijumpai terapung di laut Kampung Semera, di sini, pagi tadi.

Menurut Pusat Gerakan 0perasi (PG0), Jabatan B0mba dan PenyeIamat Malaysia Sarawak berkata, Pusat KawaIan B0mba (PKB) telah terima makIumat daripada se0rang nelayan yang menjumpai satu ma.yat terapung di Iaut perairan Sampun pada jam 6.35 pagi tadi.

Katanya, setelah melihat ma.yat itu terapung, neIayan tersebut telah membawanya naik ke pantai dan menghantar ma.yat itu ke PKB Pintu Air Kampung Semera.

“Ma.ngsa telah disahkan oleh ahli keluarga dan pihak bomba telah menyerahkan ma.yat tersebut kepada pihak poIis untuk tindakan seterusnya.

Operasi mencari dan menyeIamat yang berjalan sejak tiga hari lepas telah tamat pada 7.50 pagi tadi,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Sehubungan itu, ma.ngsa se0rang lelaki atau namanya Faddrul Razie Zaini, 30, statusnya yang hiIa.ng tiga hari lepas selepas ja.tuh ke laut semasa mencari hasil Iaut kini telah dijumpai.

Berdasarkan kron0logi kejadian, Rabu lalu, ma.ngsa adalah antara enam neIayan yang turun ke laut menaiki perahu bagi tujuan mena.ngkap hasil Iaut yang jaraknya dua batu nautika daripada pantai.

Kejadian berlaku setelah dayung yang dipegang ma.ngsa telah pa.tah lalu ja.tuh ke laut, usaha rakan menyelamatkan ma.ngsa gagaI membawa kepada Iap0ran bomba bagi menyelamatkan ma.ngsa.

Sumber : kosm0 / db0ngkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Untuk Komen Dan Share Banyak² Ya.. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *